Betöltés

Írdd be amit keresel

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek  (a továbbiakban: ÁSZF ) érvényesek a www.ikerlangok.hu online oldalán történő megrendelés, vásárlás  esetén.

Eladó illetve Üzemeltető:

Név: Fehér-Pál Rita
Adószám: 52981409-1-41
Weboldal címe:  www.ikerlangok.hu , www.spiritualismese.hu
E-mail cím: info@ikerlangok.hu

Általános rendelkezések

 1. Jelen ÁSZF a szerző Fehér-Pál Rita (a továbbiakban: Eladó) www.ikerlangok.hu   című internetes oldalán (a továbbiakban: weboldal) található valamennyi termék (a továbbiakban termék) megvásárlásának jogi feltételeit, a  megrendelést leadó vásárló (a továbbiakban: Vásárló) és az Eladó jogait, kötelezettségeit szabályozza.
 2. Eladó fenntartja a jogot az ÁSZF  rendelkezéseinek módosítására. Az ÁSZF módosítása esetén a leadott megrendelésekre a megrendelés leadásának napján érvényben lévő ÁSZF rendelkezései az irányadók.
 3. A weboldalban található bármely Termék megvásárlására vonatkozó szerződés külön írásba foglalás nélkül, a termék végleges megrendelésének Eladó által történő visszaigazolásával jön létre.A szerződést Eladó a megrendelési számon tartja nyilván. a szerződés nyelve magyar.
 4. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Eladó elektronikus úton küldi el a Vásárlók részére.
 5. Az ÁSZF Vásárló általi előzetes tanulmányozásának, megismerésének és elfogadásának minősül, ha a Vásárló a megrendelését az 5. pontban részletezett úton leadja.

A megrendelhető termékek köre, a szolgáltatás igénybevétele

 1. Megrendelhető termék a weboldalban található valamennyi árucikk. A termékek tulajdonságairól, jellemzőiről, a rendelés feltételeiről Vásárló a termékekhez tartozó konkrét oldalon tájékozódhat.
 2. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, Eladó a vásárlót erről írásban, a vásárló email címére küldött üzenetben haladéktalanul tájékoztatja, és részére az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja 30 napon belül.
 3. Eladó a hibás terméket díjmentesen kicseréli. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget a Vásárló nem kívánja igénybe venni, a könyv vételárát visszatérítjük. Utóbbi esetben az előre kifizetett ellenértéket a hiba jelzésétől számított 30 napon belül Eladó visszafizeti. A termék hibáját Vásárló emailen keresztül jelezheti.
 4. A Termékek weboldalban megjelenített képei  eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelhetnek. Az egyes termékeknél megjelenítésre kerülő  leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt. Az esetleges elírásokért, téves adatokért  a Eladó nem vállal felelősséget.
 5. Eladó a választható szállítási módokat és határidőket külön szabályozza (Szállítási és fizetési feltételek)
 6. Eladó nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben

7.1.   Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja a Vásárlót, hogy csatlakozzon a Eladó weboldalára, és ott megrendelést adjon le.

7.2.   A Vásárló számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.

7.3.  Vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodnia a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

 1. A weboldal megtekintése nincs előzetes regisztrációhoz kötve.

A megrendelhető termékekre vonatkozó szerzői jogról

 

A kiadványok és termékek szöveges, – és képi anyaga a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál a szerzők által bejegyzésre került a 007615 nyilvántartási számon. A könyvek és más kiadványok tartalmának egésze, vagy részleteinek a szerzők hozzájárulása nélkül való másolása, sokszorosítása, terjesztése jogi következményeket von maga után!

 

Akciók, kedvezmények

 1. Eladó jogosult a weboldalban kínált termékekre, illetve a szállítási díjra vonatkozóan akciókat, kedvezményeket meghirdetni.
 2. A Vásárló az akcióról, kedvezményekről a weboldalban közzétett információk alapján tájékozódhat, az abban leírtak alapján jogosult az engedményre, kedvezményre.

Reklamáció kezelése

 1. Vásárlónak jogában áll reklamálni, ha a Eladó teljesítése hibás volt. Hibás teljesítésnek minősül többek között, ha a kiszállított termék minőségileg hibás volt, nem a megrendelt  termék került kiszállításra, vagy  a megrendelés teljesítésére vonatkozóan a Vásárlónak egyéb észrevétele van.
 2. A Vásárlónak   a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül kell reklamációját, kifogását közölni. A  hiba felfedezésétől számított egy hónapon belül közölt kifogás kellő időben közöltnek  minősül.
 3. Panaszát, reklamációját a vásárló e-mail útján (info@ikerlangok.hu)  köteles jelezni.
 4. Eladó a reklamációban foglaltakat kivizsgálja, annak eredményéről, intézkedéséről a Vásárlót e-mailen értesíti.
 5. A termék kicserélésére, vagy a vételár visszatérítésére irányuló igény  jogossága esetén Eladó a termék visszaküldésétől számított  15 napon belül intézkedik a cseretermék  saját költségén történő kiszállításáról, illetve a vételár  visszautalásáról.

A vásárlás menete

 1. A weboldalon található megrendelő űrlap kitölése.
 2. Megrendelését az általános szerződési feltételek elfogadását követően adhatja le. Az elfogadáshoz be kell jelölni a jelölőnégyzetet a „Megrendelési feltételek elfogadása*” mondat mellett. Ha a szövegre kattint, akkor a szerződés szövege megjelenik egy új lapon.
 3. A fizetéshez meg kell adni a szállítási és a számlázási címet. Kérjük, hogy a számlázási címet pontosan adja meg, mert hibás adatközlés esetén a számlát nem tudjuk javítani.

Választható fizetési módok

1)     Utánvét

 • a küldemény kézbesítésekor fizetendő a MPL alkalmazotjának

2)     Barion utalás illetve bankkártytás fizetési mód

 • „Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”

3)    Banki átutalással az Eladó bankszámlaszámára!

Elállás

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a Vevő indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül.

Kézhezvételnek személyes átvétel esetén a számla kiállításának időpontját, házhozszállítás esetén a futártól való átvétel napját értjük. A Szolgáltató elállás esetén a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 30 napon belül visszatéríti. A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre.

A Vevő az elállás jogát írásban gyakorolhatja melyet 8 napon belül el kell küldenie. A Szolgáltató a termékek vételárát csak a sértetlen állapotban visszahozott/visszaküldött termék, valamint az eredeti számla (pénztárbizonylat), vagy annak másolata ellenében téríti vissza. Elállás esetén, ha az áru a nem rendeltetésszerű használatból eredően megsérül, a Szolgáltató követelheti kárának megtérítését.

A sértetlen termék visszaküldésének költsége a Vevőt terheli. Az utánvéttel küldött csomagokat Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni.

Számlázás

A számla kiállításához kérjük, adja meg pontosan a számlázási adatokat, mivel a kiküldött számlát helytelenül megadott adatok miatt utólag nem áll módunkban javítani.
Az árak forintban értendők, bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák.

Amennyiben a rendelést az MPL szállítja a csomagban fogja megkapni a számla első példányát.

Kiszállítás

1)      Választható szállítási módok

 • Az MPL csomagküldő szolgáltatáson keresztül. A kiszállítás, illetve a személyes átvétel alvállalkozón keresztül történik. Kiszállítás esetén 1000Ft szállítási, csomagolás, kezelési díjat számolunk fel.
 • Külföldi megrendelés: Kérjük érdeklődjön a megrendelés előtt az Eladónál

2)      Kiszállítási idő

 • A rendeléseket általában 3 munkanapon belül postázzuk. Várható érkezésük ideje 1-5 nap.
 • Abban az esetben, ha a megrendelt áru nem lenne készleten, e-mailben küldünk tájékoztatást.
 • A megrendelő hibájából adódó sikertelen kézbesítésért az Eladó felelősséget nem vállal.

 

Az ÁSZF hatályba lépése, módosítása

 1. A jelen ÁSZF által nem szabályozott kérdésekben az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a Polgári Törvénykönyv ( Ptk. ) , a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. rendelet, valamint egyéb vonatkozó jogszabályok rendelkezései irányadók.
 2. Jelen ÁSZF 2011. 11. 18,napján lép hatályba és visszavonásig érvényes.
 3. Eladó jogosult arra, hogy a jelen ÁSZF-ben foglaltakat egyoldalúan módosítsa. A módosítással egységes szerkezetbe foglalt ÁSZF a közzétételkor lép hatályba.
 4. Eladó az ÁSZF szövegét  weboldalában letölthető formában teszi közzé.