Betöltés

Írdd be amit keresel

Osszd meg!

“Azt akarom tudni, hogy állsz – e velem a tűz közepére, és nem hátrálsz – e meg?”

 

A fizikai síkú kapcsolataink és kapcsolatrendszereink mindig egy magasabb rendű Igazságnak, és egy másik, finomabb rezgésű térnek a leképződései.
Energetikai szempontból a kapcsolódások alapvetően a finomabb rezgésekből tükröződnek át a sűrűbbek felé, ugyanakkor sokak számára megtévesztő lehet ez a megközelítés, hiszen egyfajta alá,-fölérendeltséget feltételez, márpedig az energia áramlása mindig spirális, és soha nem lineáris.
A fizikai síkon bekövetkező fordulatok, a pozitív döntések, és a negatív hatások szintén átíródnak a magasabb dimenziókba, változásokat generálva akár egy karmikus adósság törlesztésének útjában, akár egy fizikai kapcsolat „előre megírt” sorsában.

A szerelmi kapcsolódásokra ez hatványozottan igaz.
A szerelem valamennyi őselem közül a legerősebb. Magában foglalja a négy fő őselem minőségét, belőle szakad ki minden, ami a teremtett világban él és létezik.
A szerelem tűz. A Tűz és a Levegő Elem összevonzásával erősödik, ugyanakkor a Víz jelöli ki mélységét és útjának irányát, a Föld pedig megszilárdítja minőségét.
Mi, itt a fizikai síkon a tüzes szerelmet éljük meg a legtöbbször, és a legintenzívebben. Ennek nagyon egyszerű oka van, ugyanis egy olyan dimenzióban létezünk, amelyben az érzelmek határozzák meg a döntéseket, a döntések pedig tettekre sarkallnak bennünket.

Értelem, érzelem, érzékiség.
Mindhárom szavunk magában rejt egy nagyon fontos energetikai kódot. Az „ér” szócskát. Az ér, az ereink, a vérkeringésünk alappillérei. A szívünkből indulnak, átjárnak bennünket, körbe viszik testünk valamennyi sejtjén az információkat, majd visszaérnek a szívünkig.
Mindhárom szó él és lélegzik. Az értelem a megértés, az érzelem a megérzés, az érzékiség pedig az szerelmes kapcsolódást átjáró szenvedély. Egyik sem létezik a másik nélkül, amikor a szerelmet éljük.

A szerelem maga a belülről izzó Tűz. Felperzsel, forr bennünk, olykor megéget, és folyamatosan a tiszteletre tanít. Egymás tiszteletére.
Szerelmes tűzben lángolni csak az tud, aki odaadja testét és lelkét is a másikkal való egységélmény megélésének.
„Ide teszem eléd a lelkem, eggyé válok Veled!” Nem Neked adom a lelkem, hanem nekünk. Felvállalom a sorsunkat és a kapcsolódásunkat.
De csak akkor, ha ez a vállalás tiszta maradhat. Ha ezzel nem indítok útjára újabb energetikai sérüléseket.

Őseink még tudatosan élték a szerelmet. Minden évszakban, tavaszi, – és őszi napéjegyenlőségkor, téli és nyári napfordulón tüzet raktak, és tűzbe mentek egymásért. Ma már csak kevés helyen őrzik a szerelemnek, a szerelmetesség állapotának a lángját.
Szerelmetesnek lenni annyit jelent, mint önmagamban megtalálni a teljességet, és a pillanatok varázsában látni a gyönyörűséget.

Az, hogy tűzbe megyünk egymásért, és a közös céljainkért jelentheti szó szerint ezt a tűzbeavatási rituálét a szó szoros értelmében, ugyanakkor jelentheti azt is, hogy készek vagyunk vállalni egymást, akkor, amikor az Időkapu kinyílik, és az Utunk összeér, és a mindennapi életünk kihívásainak a tüzén is együtt, kéz a kézben megyünk át.
A fenti versrészlet pont ezt az eszmét idézi meg, hogy mersz – e velem a lángokba állni, akkor is, ha nehéz, akkor is, ha fáj, akkor is, ha együtt égünk szét benne. De ez az Utunk, ez a küldetésünk.
Mersz – e kilépni a hazugságok világából, ahol a félelem még mindig erősebb, mint a szerelem. A fél – elem pusztít. Pusztítja nemcsak a szerelem lángját, hanem a környezetet is.
Tiszteled – e annyira a közös tüzünket, hogy nem a hazugságok máglyáján gyújtod azt lángra?
Becsülöd – e a másikat annyira, hogy nem szennyezed be tiszta összekapcsolódásunkat hitegetéssel, félrevezetéssel?
Szembe tudsz – e nézni azzal, hogy kapcsolódásunk tisztasága nem választ szét családokat, és nem okoz fájdalmat másoknak?
Képes vagy – e megengedésben maradni, hogy ITT és MOST lehet, hogy csak villanásnyi időre találkoztunk?
Tartod – e erősnek Magad annyira, hogy tűzbe gyere Értem, Érted, Kettőnkért?

Az ikerlángok szerelmében különösen sokszor adódnak olyan energiafolyamatok a fizikai síkon, amelyek égetnek, ugyanakkor ha ezeket a lángokat együtt szelídítjük meg, és képesek vagyunk az iker-láng úton járni, akkor az ezzel az energiával járó tűzön is át tudunk menni.

Saját megélésünkben a tűzszertartások által képezzük le azt a misztériumot, amit a hétköznapi életünk forgatagában, a mindennapjainkban megélünk.
Az, hogy beállok az ikerlángommal a lángok által minden oldalról körbevett 500 fokos térbe, és a forróságot, melyet a test normál esetben nem bírna elviselni, a lélek szerelmes egységének erejével teszem magamévá; az tanúságtétel.
Az, hogy mezítláb gyalogolok át kézenfogva Vele, a több száz fokos parázson, szintén azt jelenti a mi ikerláng megélésünkben, hogy bármire képes vagyok Veled, bármire képes vagyok Érted, és akármit vállalok Értünk.
Nem hátrálok meg, nem fordulok vissza. Előre megyek a célom felé, mely cél most Te vagy, és ott, a tűz kellős közepén eltűnik az Én és Te.
Csak MI létezünk, együtt.

Farsang időszakában a tűzbeavatás egy nagyon fontos energiakód. A tél tetszhalottságából való újjáéledésnek, a tavaszi ébredésnek az üzenetét hordozza magában.
A farsangi tűzönjárás transzformáció.
A jelmez, amelyet Magadra öltesz, nem eltakar. Nem álarc, amely mögött nem látszik, hogy ki vagy valójában. A jelmez az, akit a lelked mélyén élsz, amely lélekrészeddel össze szeretnél kapcsolódni.
Fontos számot vetni, különösen ebben az időszakban, hogy akit játszol az életed színpadán, az tényleg Te vagy – e?
Akinek mutatod Magad a szerelemben, az a valóságod – e?
A szerelem a bennünk égő örökláng, melyben nem játszunk szerepeket, hanem szemeink találkozásán, szíveink és lelkeink összekapcsolódásán keresztül tűzbe megyünk együtt, egymásért.

/Fehér-Pál Rita – mediális író/

www.elkepzelteletek.hu

Kövess minket Facebook-on is:
Az Elképzelt Életek nevü oldalunkat a következő linkre kattintva találod: https://www.facebook.com/elkepzelteletek/

Ha szeretnél velünk a saját megélésedről beszélgetni, akkor keresd fel ahttps://www.facebook.com/ikerlangujtudatos Facebook-on zárt csoportunkat:
https://www.facebook.com/groups/1563749233672259/

A képek a Napkapu által szervezett Téli Tűzönjárás eseményén készültek, 2019. február 2 – án.

Címkék:

Ezeket kedvelheted