Betöltés

Írdd be amit keresel

Osszd meg!

Ha párkapcsolatról beszélünk, akkor földi életünk utazásának egy bizonyos pontján számot kell vetnünk, hogy mit is jelent ez a szó.
Sajnos a XXI. század rohanó világában azt látjuk, hogy a párkapcsolat, mint fogalom elkorcsosult, eredeti jelentéséhez szinte már semmi köze nincs.
Nagyon kevés pár tudja működtetni azt a szakrális szövetséget, amit a nő-férfi kapcsolódása valójában jelent.

Hol kezdődik a párkapcsolat, hogyan fordult ki e szó a valós tartalmának misztikumából?
Hol ér véget a létközösség?
Hol kezdődik a szövetség?

A párkapcsolat a párosság, a kettő EGY-s-ÉG misztériuma. Amikor igent mondok lélekben is arra, hogy a szerelem fellobbanását közösen manifesztáljuk a fizikai síkra.
A fellobbanó vágyak után célokat tűzünk ki, közös alapokat fektetünk le, megteremtjük a létközösségünk feltételrendszerét. Erre szükség van, mivel a fizikai életünkben ok-okozatok viszonyában létezünk.

A párkapcsolat szó az én meglátásom szerint ott fordul ki a medréből, amikor a párosság, “ketten egységben” már nem kettőnkről, hanem rólam szól. Sokszor már így is kezdődik… “Társat szeretnék!” “Jó lenne már szerelmesnek lenni!” “Mi lesz velem, ha nem követem a trendet, hiszen a kollégáim már mind családban élnek, én még szingli vagyok!” “Egyedül nem jó!” – hasonló narratívákkal keretekbe zárjuk magunkat, és egy alapjaiban is téves történetrendszerből szeretnénk közös sorsutat írni.

A ragaszkodás, a társfüggőség, az egyedülléttől való félelmek, melyekről azelső Lélekpár-Kódex előadásokban beszélünk, mind-mind kalitkába zárják a közös teremtés folyamatát. Ezeknek a dolgoknak semmi közük a párossághoz, még kevésbé a szerelemhez. Ezek kapcsolati okok, amelyek miatt egy másik valakivel létközösséget építek.
A feltételrendszer azonban alapjaiban ingatag, nem rólunk, nem a szerelem misztikumáról szól, hanem az ÉN ön-mag-amban való hiányosságáról. Egy idő után azt vesszük észre, hogy az ilyen alapra épített ház inogni kezd, mivel saját hiányosságaink felnagyítottan tükröződnek a másik viselkedésében. Magunkkal harcolunk először, aztán már a másikkal is.
Függőségeket építünk, mind anyagi, mind emocionális szinteken.

Ezek a kapcsolatok nem a szövetség oltárán fűződnek, hanem valamilyen tanító célzattal érkeznek az életünkbe. A szerelemre tanítanak bennünket.
A gyorsaság, a kapcsolatokba való ki-be ugrálás ellehetetleníti az önismeret elmélyülését.

Mit is jelent számodra a szerelem?

Mit is szeretnél a szerelem oltárán lefűzni?

Ezek a kérdések már a szövetségről szólnak.
Amikor társat választunk, akkor egy életszövetségest választunk. Azt, akit képesek vagyunk akkor is átölelni, amikor nehéz, és azt, aki képes minket szeretni akkor is, amikor legkevésbé vagyunk szerethetők.
A szövetség nem hetekre, nem hónapokra szól. A szövetség felelősségvállalás. Felelősség magamért, és felelősség Érted.
Szövetség az, amit nem rúgunk fel, nem bontunk fel.
Nem húzzuk egymást jobbra-balra, hanem együtt nézünk egy irányba.
Nem uralkodom Rajtad, s Te nem uralkodsz énrajtam. Együtt írjuk életünk könyvét.
A szövetségben a problémák nem a szakítás lehetőségét vetítik ránk, hanem közelebb húznak bennünket.

Párkapcsolat vs szövetség… Oly sokszor kering külön tengelyben.
A párkapcsolat és a szövetség a szerelem-tudatosság állapotában kéz a kézben jár.
Párban alapozzunk meg életszövetségünket, ami letükrözi az Égben köttetett szerelem minőségét.

Fehér-Pál Rita és Fehér Tamás

 

Kövess minket Facebook-on is:
Az Elképzelt Életek nevü oldalunkat a következő linkre kattintva találod: https://www.facebook.com/elkepzelteletek/

Ha szeretnél velünk a saját megélésedről beszélgetni, akkor keresd fel ahttps://www.facebook.com/ikerlangujtudatos Facebook-on zárt csoportunkat:
https://www.facebook.com/groups/1563749233672259/

Címkék:

Ezeket kedvelheted