Betöltés

Írdd be amit keresel

Osszd meg!

Ha végiggondoljuk, hogy milyen korokban milyen férfiképekkel találkoztunk, és jelen korunk hogyan tükrözi ezt vissza, rögtön láthatjuk, hogy a férfi-domináns korszellemek nem csupán a nőkben, hanem a férfiak lelkében is hagytak szilánkokat.
Az elnyomás, az irányítás, a kegyetlenségek, a férfierő nővel szemben elkövetett erőszakosságának és uralkodásának lenyomatai ott élnek a férfiak jelenlegi inkarnációiban is, és sokszor, éppen ezért Ők maguk sem tudják, hogy a női elvárásoknak hogyan feleljenek meg.

A jelen férfitársadalmának nagyobb százaléka tisztítani próbálja a múlt korszellemeinek férfi oldalról jövő karmikus adósságait, de éppen ezért vagy túl óvatosak, vagy túl bizonytalanok lesznek, a nők pedig pontosan emiatt sokszor látják Őket férfiatlannak, gyengének.

Mit is várunk el mi nők a férfiaktól?
Te mit vársz, mivel ítélsz, milyen megfelelési listát vezetsz a férfiről?
Vannak elvárásaid?

Ez a kérdés nagy őszinteséget igényel, viszont, ha átlátjuk, hogy mi hol adjuk fel a férfinak a leckét, akkor talán az Ő viselkedése is érthetőbbé válik a számunkra.

Én a mostomban nagyon nehezen találtam meg az őszinte válaszomat, mert MOST, jelenleg ott tartok, hogy nem várok el a férfitól.
Vannak olyan dolgok, amelyekben közös nevezőkre törekszem, de úgy látom, hogy sikerült letennem rengeteg olyan elvárást, ami mérgezi a nő-férfi kapcsolatát.

Mik is voltak ezek?

  • Biztonság a férfi oldalán
  • Felelősségvállalás a férfi részéről
  • Férfias tartás
  • Cselekvő energia
  • Jelenlét a pillanatainkban
  • Döntésképesség

Ma már négy dolgot biztosan tudok:

  • A biztonság belőlem fakad, a jelenlét a szív-teremből teremtődik, és ha ezt meg tudom élni, azt tudom kisugározni a férfira is. Ha Ő fogadója ennek, akkor tudunk építkezni, ha nem, akkor nem járunk közös ösvényen.
  • A döntést a férfi mindig meghozza, mindig választ, nekünk nőknek kell tudni észrevenni, hogy döntése mit jelent.
  • A felelősség és cselekvés egy olyan energia, aminek kibontását szintén a nő segíti nagyon sok esetben.
  • A férfi az elvárások szellőjétől is menekül, a túlértékeléstől szintén megzavarodik, mert úgy érzi, nem tudja megugrani azt a szintet, amit oly sokszor belelátunk.

A férfit a nő támasztja, a nőt a férfi ragyogtatja.
Két ilyen lélek találkozásakor pedig ott vannak, együtt, Isten tenyerén.

Fehér-Pál Rita

 

Kövess minket Facebook-on is:
Az Elképzelt Életek nevü oldalunkat a következő linkre kattintva találod: https://www.facebook.com/elkepzelteletek/

Ha szeretnél velünk a saját megélésedről beszélgetni, akkor keresd fel ahttps://www.facebook.com/ikerlangujtudatos Facebook-on zárt csoportunkat:
https://www.facebook.com/groups/1563749233672259/

Címkék:

Ezeket kedvelheted